Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A keresztyén embernek imádkozni kell, mikor beteg
  2023-12-13 07:29:07, szerda
 
  A keresztyén embernek imádkozni kell, mikor beteg

Mikor beteg vagy, vagy leszel, keresztyén ember, ezeket kell cselekedned s ezekben kell foglalatoskodnod:

1.Vedd eszedbe és ismerd el, hogy Isten bocsátotta rád a betegséget, akármiféle legyen az és akármi módon jött is rád. Az ő dorgálása és próbálása az rajtad, az ő intése és serkentése az hozzád.

2.Ezért vedd jónéven és béketűréssel viseld azt. Nehéz ugyan a betegség, kivált ha hosszas és fájdalmas, az emberi természet is nagyon hajlandó a békétlenségre a fájdalmak szenvedése között, úgy hogy néha még a nagytűrésű igaz Jób is eltántorodik, de erősítsd magadat a béketűrésre a következő dolgok meggondolása révén: 1.Aki rád bocsátotta a betegséget, neked legfőbb urad, teremtőd, akinek teljes joga és hatalma van fölötted, ezért nagy bűn ellene békétlenkedni s haragudni azért, amit cselekszik. 2. A békétlenséggel, zúgolódással semmit sem könnyíted fájdalmaidat, hanem csak lelkedet terheled, az Istent megbántod. 3. Az Isten akarata mindenkor szent és jó és ő sokkal jobban tudja nálad, hogy mi hasznos és szükséges neked. 4. Istennek sok nagy szentje is volt nagy betegségek és fájdalmak között. Ezékiás mint a fecske és a daru, sipogott a fájdalmak között, nyögött, mint a galamb és erőszakot szenvedett. (Ézs 38:14) Jób mit kínlódott! (Jób 2) Lázár, Krisztus barátja, Tábitha, nagy alamizsnálkodó kegyes asszony, betegek voltak. (Jn 11:1, ApCsel 9:37) A számtalan vértanú milyen nagy kínokkal végezte életét! (Zsid 11:37) Nem vagy te jobb azoknál. Sőt mennyit szenvedett a szenteknek szente, az Isten Fia! Az ő tűrésének meggondolására nem pirul-e el türelmetlenséged? Nem indíthat-e az béketűrésre téged szenvedéseid között, amelyek árnyékai sem lehetnek Üdvözítőd érted való szenvedéseinek? 5. Nemcsak annyit érdemelsz bűneiddel, amennyit szenvedsz, hanem véghetetlenül többet s örök kárhozatot is. Milyen nagy kegyelemmel bánik azért az Isten veled, mikor nem rakja egészen rád bűneid megérdemelt büntetését! Betegségeddel hasznodat szolgáló jó célja van Istennek, nem károdra, hanem javadra tart téged a szenvedésekben. Ha keserű is az orvosság, amit nyújt, gyógyítani akar vele. Ezekkel a gondolatokkal hathatósan segítheted magadat a béketűrésre.

3.Azt kell cselekedned betegségedben, hogy vizsgáld meg elmúlt életedet, járd be gondolataiddal életed szakaszait, állapotait, körülményeit, azokban való magaviseletedet és cselekedeteidet, ítéld meg azokat kedvezés nélkül Isten törvénye szerint és vizsgáld meg, hogy milyen rosszakat cselekedtél és milyen jókat mulasztottál el.

4.Ismerd el Isten előtt bűnös és kárhozatra méltó voltodat, tégy alázatosan vallást előtte nemcsak általában bűnös voltodról, hanem egyenként is minden bűnödről, amik csak eszedbe jutnak.

5.Gyakorold magadat a bűnbánatban, vagy inkább újítsd meg naponként bűnbánatodat, melyet egészséges korodban gyakoroltál. Bánkódj, keseregj bűneiden, de kétségbe ne ess, hanem folyamodj Isten irgalmához Jézus Krisztusban és az ő érdemére és igazságára támaszkodva kiálts, esedezz a kegyelemért és bocsánatért.

6.Bizalmad legyen Istenben Jézus Krisztus által, azt forgatva magad előtt, hogy Jézus Krisztus tökéletesen eleget tett bűneidért és az Isten igazságát kiengesztelte az ő tökéletes engedelmessége, szenvedése és halála által. Továbbá, hogy az ő érdeme végtelen és akármilyen sok és nagy bűn eltörlésére elégséges. Az Isten irgalma is végtelen és világosan megígérte igéjében, hogy akármelyik bűnösnek megbocsát, ha Jézus Krisztusban való hittel folyamodik hozzá.

7.Gyakorold magad, amennyire fájdalmaid és erőtlenségeid megengedik, a buzgó könyörgésben és imádkozásban. Kérd Istent, hogy adjon igaz megtérést, nevelje hitedet, szentelje meg szívedet, adjon bizodalmat, béketűrést, enyhülést, vigasztalást, jobbulást, boldog véget, stb.

8.Rendeld alá magadat Isten akaratának mind életedre, mind halálodra nézve. Kérheted meggyógyulásodat, de mindenkor ezzel a feltétellel: ha Istennek tetszik, ha az ő nevének dicsőséges, neked pedig üdvösséges. Mondhatod s mondd is Jézus Krisztussal: Atyám, múljék el tőlem e pohár; de hozzátedd ugyancsak ővele: Mindazonáltal ne úgy legyen, amint én akarom, hanem amint te. (Mt 26:39).

9.Hívasd magadhoz lelkipásztorodat, hogy az a maga szolgálatait véghez vigye a te javadra, hogy veled és érted imádkozzék, és hogy annak szájából, mint Krisztus szolgájának szájából hallhasd bűneid bocsánatát és az Isten kegyelme felől való biztatást, szükséges tanácsadást és vigasztalást. Beteg-e valaki közöttetek? Hívja magához a gyülekezet véneit és imádkozzanak felette. És a hitből való imádság megtartja a beteget és az Úr felsegíti őt. És ha bűnt követett is el, megbocsáttatik néki. (Jk 5:14-15).

10.Az orvosságokat, melyek gyógyulásodra szolgálhatnak, mint Istentől rendelt eszközöket meg ne vesd, hogy valami módon magad ne légy oka halálodnak. Istent kísérti az, aki orvosság nélkül akar meggyógyulni, azt tévén fel, hogy Isten anélkül is meggyógyíthatja, ha akarja. Való, hogy meggyógyíthatja, de eszközöket rendelt a gyógyításra és azokkal élni kell, különben megbántjuk őt. De gyógyulásodra nézve ezt a két dolgot szorgosan megtartsd: Először: bűbájoshoz, varázslóhoz és babonás orvosláshoz sohase folyamodj, mert aki ezt cselekszi, az Istent megtagadja, hanem orvosi és gyógyító erővel bíró orvosságot végy elő. Másodszor: az orvosban és az orvosságban ne bízz úgy, hogy Istenről elfeledkezz, hanem a gyógyulást és könnyebbülést mindenkor Istentől várd. Azért mikor orvossággal élsz, Istenhez fordulj és könyörögj, hogy áldja meg azt és nyújtson enyhülést, s ha szent Felségének jónak tetszik, tökéletes megépülést is az által.

11.Ha hosszasan tart betegséged, ha fájdalmaid sokáig nem enyhülnek, ne gondold abból, hogy Isten elhagyott, vagy nem akar könyörülő és kegyelmes lenni hozzád, hanem gondold meg, hogy az azért van, mert Isten hasznosnak és szükségesnek tartja számodra, hogy hosszasan dorgáljon, gyakoroljon, próbáljon és tisztítson. Meg ne lankadj, ha ő dorgál téged, mert akit szeret az Úr, megdorgálja, megostoroz pedig mindent, akit fiává fogad. Ha a fenyítést elszenveded, akkor úgy bánik veled Isten mint fiával (Zsid 12:5-7). Ezért hát kétségbe ne ess, zúgolódásra ne fakadj, el ne csüggedj az Isten szeretetében és a benne való bizalomban, hanem imádkozz, esedezz, gyakorolj bűnbánatot, légy állhatatos, várd hittel az Isten óráját: ha lassan jár is, de az elrendelt időben elhozza a szabadulást.

Szikszai György

 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Címkék: lelkipásztorodat, meggyógyulásodat, foglalatoskodnod, türelmetlenséged, cselekedeteidet, magaviseletedet, meggyógyíthatja, meggondolására, békétlenséggel, alamizsnálkodó, szenvedéseinek, gondolataiddal, szenvedésekben, megbocsáttatik, engedelmessége, gyógyulásodra, véghetetlenül, könnyebbülést, békétlenkedni, betegségeddel, gondolatokkal, erőtlenségeid, kiengesztelte, mindazonáltal, betegségedben, békétlenségre, szolgálhatnak, orvosságokat, könyörgésben, bűnbánatodat, fájdalmaidat, vigasztalást, imádkozzanak, szükségesnek, zúgolódással, béketűréssel, keresztyén embernek, emberi természet, fájdalmak szenvedése, nagytűrésű igaz, következő dolgok, fájdalmak között, számtalan vértanú, szenteknek szente, béketűrésre téged, gondolatokkal hathatósan, buzgó könyörgésben, gyülekezet véneit, hitből való, fenyítést elszenveded, benne való, elrendelt időben, Isten Fia, Jézus Krisztusban, Istenben Jézus Krisztus, Jézus Krisztus, Kérd Istent, Jézus Krisztussal, Szikszai György,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Rátalálsz  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Png csokor  Akarat  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Sose bánj semmit  Png kutya  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  képre írva  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Varga János Veniam - Fontos sz...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nem tudhatod  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akarat  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Png lepke  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szívem  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Alázat  Nagyi telefonál  Albert Einstein gondolata  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png nő  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Leonardo da Vinci gondolata  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Akarat  Nem méltó hozzád  Paul David Tripp Április 19  Fekete István - Akác  Őrizkednünk kell...  Png ház  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Krisztinától  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Png kutya  Paul David Tripp Április 19  Akarat  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Szép estét  Kellemes délutánt kívánok  Alázat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Egy hatékony szolga  Png rózsa csokor  Nevem  Png fotel  Png telefon  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Nem tudhatod 
Bejegyzés Címkék
keresztyén embernek, emberi természet, fájdalmak szenvedése, nagytűrésű igaz, következő dolgok, fájdalmak között, számtalan vértanú, szenteknek szente, béketűrésre téged, gondolatokkal hathatósan, buzgó könyörgésben, gyülekezet véneit, hitből való, fenyítést elszenveded, benne való, elrendelt időben, lelkipásztorodat, meggyógyulásodat, foglalatoskodnod, türelmetlenséged, cselekedeteidet, magaviseletedet, meggyógyíthatja, meggondolására, békétlenséggel, alamizsnálkodó, szenvedéseinek, gondolataiddal, szenvedésekben, megbocsáttatik, engedelmessége, gyógyulásodra, véghetetlenül, könnyebbülést, békétlenkedni, betegségeddel, gondolatokkal, erőtlenségeid, kiengesztelte, mindazonáltal, betegségedben, békétlenségre, szolgálhatnak, orvosságokat, könyörgésben, bűnbánatodat, fájdalmaidat, vigasztalást, imádkozzanak, szükségesnek, zúgolódással, béketűréssel, szeretetében, imádkozásban, eltántorodik, meggyógyulni, szolgálatait, mulasztottál, körülményeit, meggondolása, szenvedéseid, szolgájának, kegyelemért, béketűrésre, tökéletesen, kegyelemmel, orvossággal, megérdemelt, krisztusban, zúgolódásra, bűnbánatban, gyakoroltál, gyógyításra, cselekedtél, krisztussal, varázslóhoz, orvosláshoz, elfeledkezz, támaszkodva, orvosságban, feltétellel, elszenveded, cselekedned, bocsánatért, eltörlésére, gyakoroljon, tanácsadást, megdorgálja, szabadulást, segítheted, üdvösséges, szakaszait, tisztítson, hathatósan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3682
  • e Hét: 37458
  • e Hónap: 66770
  • e Év: 254572
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.